Nova adjudicació de Direcció de les obres de la nova comissaria dels Mossos d'Esquadra a la Jonquera

18/02/2022

El conseller, Joan Ignasi Elena destaca que la nova comissaria de Mossos de la Jonquera «serà un equipament de País»

 

El conseller d'Interior,  Joan Ignasi Elena, ha visitat aquest divendres, 18 de febrer,  les obres de la futura comissaria de Mossos d'Esquadra a la Jonquera, que ha de substituir l'actual edifici provisional i prestarà servei a 13 municipis de l'Alt Empordà. Les obres, pressupostades en 3.004.819 €, han començat aquest mes de febrer i està previst que finalitzin a finals del 2023.

En declaracions als mitjans, Elena ha assegurat que "dotar aquesta zona estratègica d’una comissaria amb un número d'agents rellevant permetrà tenir la dotació necessària en un lloc estratègic, en un espai que permetrà una mobilitat òptima”El titular d’Interior ha recalcat que serà “un equipament de país perquè el lloc estratègic així ho reclama, però també pel territori perquè la nova comissaria permetrà servir a la comarca i alliberarà de molta feina a la de Figueres”. “Això permetrà més presència i més proximitat”ha explicat el conseller.

En aquest sentit, el conseller ha destacat que “hi ha una feina central que és molt necessària, com la investigació o la informació, però que treballen al servei de les unitats que estan al costat de la gent, per poder-se sentir acompanyats”.

La nova comissaria

El solar on s’està construint l’edifici està situat al carrer Andalusia cantonada amb la rotonda de la carretera N-II, en un vial de nova creació, i consta de dos volums, amb una superfície construïda de prop de 1.564m².

El primer dels blocs acollirà l’àrea d’oficines i zones de la comissaria destinades a l’atenció a la ciutadania. El segon bloc estarà compost per la zona de serveis dels mossos. L’edifici també consta d’un soterrani on s’ubicaran les àrees d’accés més restringit, l’aparcament i la zona de detinguts.

La nova comissaria estarà construïda per tal d'aprofitar al màxim la llum solar i la ventilació dels espais per tal d'aconseguir entorns còmodes i funcionals. A més, la construcció també disposarà d'una zona verda adjacent.